Klub SK Kelti 2008 pořádá pro školy kromě spousty akcí také školní turnaj

Klub SK Kelti 2008 pořádá pro školy kromě spousty akcí také školní turnaj

Klub SK Kelti 2008 dělá velké množství náborových akcí hlavně pro školy. K prezentaci využívá média a sociální sítě. Dojíždí do škol dělat ukázkové hodiny, propagační akce a vede kroužky. Největším projektem je pak jarní turnaj.

Jednou z akcí, které se klub účastnil, byl Sportovní den města Beroun, kde se prezentovaly sporty ve městě. Ze školních projektů se na podzim zapojil do akce Popadni hokejku a hraj hokejbal a První školní den. Jedná se o jednodenní akci ve spolupráci s ČMSHb, který přináší vybavení a drobné předměty. Ukázka hokejbalu proběhla na ZŠ Wagnerovo náměstí Beroun a cílená byla na prvňáky. Děti měly šanci si zahrát hokejbal a dostaly dárek se školní tématikou.

Průběžně během celého roku jezdí zástupci klubu do škol, které se chtějí účastnit školního turnaje, dělat ukázkové hodiny, navíc pořádají propagační akce a kroužky ve třech školách.


Hokejbal pro školy

Na jaře organizují Hokejbal pro školy, což je desetidenní akce pro školní týmy napříč okresem.  Díky poptávce ze stran škol a aktivitě kantorů, kteří chtějí, aby se děti hýbaly, mohl opětovně v roce 2022 vzniknout tento turnaj. Díky aktivnější propagaci a snaze zaujmout především mimoberounské školy se v roce 2023 vrátil předcovidový počet týmů a škol.

Mimoberounské školy s menším počtem hokejbalistů a hokejistů mají kvalifikační kolo. Následně se berounské školy utkají s vítězi těchto kol. Pro dívky z 1. stupně je připraven samostatný turnaj.

Aktivní komunikace se školami probíhá nejen před akcí (mail, telefon, osobní návštěva s ukázkou), ale i během a po skončení akce (fotky, prezentace hokejbalu na škole, hokejky do školy apod.). Během turnaje je možnost zapůjčení hokejek, míčků, brankářských výstrojí a po celou dobu je na místě kromě organizátorů přítomen také zdravotník.

Do budoucna je v plánu navýšení počtu „meziokresních kol“ hraných na více hřištích (aktuálně úmysl Berounsko a Zdicko-Hořovicko) pro 1. stupeň. Organizátoři by také chtěli finálová kola/závěry turnajů více mediálně prezentovat (streaming finálových utkání na vlastním YT kanálu).

Díky všem akcích přicházejí do klubu noví hráči a hráčky. První mládežnický tým Keltů vznikl z patnácti dětí, které přišly ihned po akci. Ale pro klub se jedná i o organizační efekt, kdy zjišťuje organizační schopnosti svých členů.